"Шабдалы" тәтті тоқаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: Қамыр: 2,5 кесе ұн, 100 г май, 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. л қаймақ, 1 стакан қант, сода, сөндірілген лимон шырыны, Толтыру: 1 банка қоюландырылған сүт, грек жаңғағы, Әрлеу: 1 стакан қант, 2 қызылша, 5 сәбіз. Жұмсартылған майды қантпен шайқаңыз, қаймақ, қант қосылған ұрылған жұмыртқа, сөндірілген сода, ұн қосыңыз. Қаймақ консистенциясы бар үлпілдек қамырды тез илеңіз. Қамыр - 30 минутқа. тоңазытқышқа. Содан кейін шарларды сәл ұзартылған "Құйрығымен" жайыңыз, майланған пісірме табаққа салыңыз. T=200ш температурада шамамен 10 минут пісіріңіз. Пісірілген шабдалы жартысын салқындатыңыз, оларға тесіктер жасаңыз, әрқайсысына жаңғақтың жартысын салыңыз және қоюландырылған сүтпен жабыстырыңыз, 3-4 сағат қайнатыңыз. Шабдалыларды сәбіз шырынымен бояңыз. Қайнатылған үгітілген қызылшаны дәкеге салыңыз да, шабдалыды қызартыңыз. Содан кейін оларды қантқа орап, табаққа салыңыз.