Шабдалы (пирожныйлар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Қамыр: 2,5 стек. ұн, 100 г қара өрік. сары май, 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. л қаймақ, 1 стек. қант, сода, сөндірілген лимон шырыны. Салма: 1 банка қоюландырылған сүт, жаңғақ. Аяқтау: 1 стек. қант, 2 қызылша, 5 сәбіз.
Сипаттамасы Жұмсартылған майды қантпен шайқаңыз, қаймақ, ұрылған жұмыртқаны қантпен, сөндірілген содамен, иукамен араластырыңыз. Қаймақ консистенциясы бар үлпілдек қамырды тез илеңіз. Қамыр - 30 минутқа. тоңазытқышқа. Содан кейін шарларды сәл ұзартылған "Құйрығымен" жайыңыз, майланған пісірме табаққа салыңыз. T=200 С температурада шамамен 10 минут пісіріңіз. Пісірілген шабдалы жартысын салқындатыңыз, оларға тесіктер жасаңыз, әрқайсысына жаңғақтың жартысын салыңыз да, қоюландырылған сүтпен жабыстырыңыз, 3-4 сағат қайнатыңыз. Шабдалыларды сәбіз шырынымен бояңыз. Қайнатылған үгітілген қызылшаны дәкеге салыңыз да, шабдалыды қызартыңыз. Содан кейін оларды қантқа орап, табаққа салыңыз.