Шабдалы қосылған сүзбе пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қамыр үшін: 2 жұмыртқа, 3/4 кесе қант, 1,5 кесе ұн, 100 гр. жұмсартылған май, 2 ас қасық. арақ немесе коньяк қасықтары. Сүзбені толтыру үшін: 200 гр. майлы сүзбе, 1 жұмыртқа, 1 ас қасық. қара өрік қасық. сары май, 1 лимон қабығы, 2 ас қасық. қасық қант ұнтағы. Өрік джемі. 2-3 ірі шабдалы (консервілерді қолдануға болады)
Сипаттамасы Жұмыртқаны қант пен маймен шайқаңыз, арақ немесе коньяк пен ұн қосыңыз. Қамырды қолмен илеңіз, шарға айналдырыңыз, пластикке ораңыз және суыққа қойыңыз. Осы уақытта сүзбені қант ұнтағы, лимон қабығы, май және жұмыртқамен араластырыңыз. Маргаринмен жайылған пішінге қамырды салыңыз да, пеште 20-25 минут пісіріңіз. Содан кейін тортты пештен алыңыз, өрік джемімен майлаңыз және джемнің үстіне сүзбе массасын салыңыз. Тортты сүзбе массасы қатайғанша тағы 25-30 минут пісіріңіз. Жаңа шабдалыларды тілімдерге кесіңіз, кастрюльге салыңыз, жемістерді жауып тұратындай етіп су құйыңыз, бір ас қасық қант қосып, 5-7 минутқа қалдырыңыз. Шабдалыларды дайын пирогқа шеңбер бойымен орналастырыңыз. Қаласаңыз, шабдалыларды желатинмен толтыруға болады. Қанша порцияға арналған: 6.