"Достық" пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ұн - 800 гр. Қант - 250 гр. (толтыру үшін 50 гр.). Жұмыртқа - 4 дана. (2 қамырға, бір жарым пирогқа, қалғаны пирогты майлау үшін). Май немесе маргарин - 300-320 гр. Тосап - 150 гр. Сүзбе - 500 гр. Ванилин - пакеттің 1/3 бөлігі. Сода - шай қасықтың 1/3 бөлігі. Пышақтың ұшындағы тұз.
Сипаттамасы Сары майды қантпен езіңіз, біртіндеп жұмыртқа мен жарты стакан су құйыңыз, бәрін араластырыңыз, сода қосыңыз. Содан кейін ұнды қайтадан ақырын араластырыңыз. Дайын қамырды екіге бөліңіз. Бір жартысын қалыңдығы шамамен жарты сантиметр болатын қабатқа жайып, дайын болғанға дейін ыстық пеште пісіріңіз (саусағыңызбен тортқа басқан кезде ойықтар қалуы керек). Торт салқындаған кезде, оны парақтан шығармай, кез келген джеммен немесе джеммен, үстіне қант пен жұмыртқа қосылған сүзбе қабатымен майлаңыз. Қалған қамырды жайып, онымен пирогты жабыңыз, жұмыртқамен майлаңыз. Шанышқымен жеңіл сызбаны, грильді жағыңыз да, қайтадан пешке салыңыз, бұл жолы ыстық емес (120ш) 25-30 минут. Қамырдың екінші жартысынан тар таспалар жасап, оларды тормен толтырудың үстіне қоюға болады.