Картоптан жасалған мүйіздер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қайнатылған картоп - 250 гр. ұн - 250 гр. қант - 125 гр. шошқа майы немесе май - 50 гр. сүт - 1-2 ас қасық жұмыртқа - 1 дана. ванильді қант - 1 пакет лимон қабығы. қою джем немесе тосап. сода. тұз.
Сипаттамасы Картопты (суық) үккіштен өткізіп, джемді қоспағанда, барлық басқа компоненттермен араластырыңыз. Қамырды жақсылап илеңіз, жайыңыз және тым үлкен емес үшбұрыштарды немесе шаршыларды кесіңіз. Қамырдың әрбір бөлігін кішкене джеммен майлап, конусқа айналдырып, майланған пісірме табаққа салыңыз. Мүйіздерді болтталған жұмыртқамен немесе тәтті сумен майлап, пеште орташа отта пісіріңіз. Дайын конустарды қант глазурімен жабуға болады. Үстелге жаңа піскен күйде ұсыныңыз.