Қара өрік қосылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 400 гр. сары май - 50 гр. жұмыртқа - 4 дана. сүт немесе кілегей - 0,5 кесе ұн. тұз. қант. қара өрік.
Сипаттамасы Буға пісірілген картопты сүртіңіз, жұмыртқамен езілген сары майды қосыңыз. Сүтті немесе кілегейді құйыңыз, тұзды, қантты және ұнды тым қатты қамырға жету үшін жеткілікті мөлшерде қосыңыз. Оны жайып, шелпектерді стақанға кесіңіз де, әрқайсысына буға пісірілген, түйіршіктелген қара өрік салыңыз. Бәліштер жасаңыз, оларды ақуызбен майлаңыз және табаға қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде қант себіңіз.