Құрғақ торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 8 сарысын доб 100 г қантпен сүртіңіз. бөлек түрде 200 г сары майды 100 г қантпен езіп, сарысына жіберіңіз. ұнды (төрттен бір стақан), тазартылған және жуылған мейізді(100 г ), дәміне қарай тұз қосыңыз. барлығын араластырыңыз. қамырды 1. 5 см қабаты бар майланған пісірме табаққа салыңыз.қамырдың жоғарғы жағын бір ас қасық суға батырылған сарысымен майлап, майдалап туралған жаңғақ себіңіз (200 г). пешке салыңыз. қамыр сәл қызарған кезде науаны алыңыз да, тортты өткір пышақпен бөліктерге бөліп, қайтадан пешке 10-15 минутқа салыңыз. дайын торт алтын түске ие болуы керек.