Нәзіктік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 300 г бал, 300 г қант, 100 г бадам, 100 г жаңғақ, 500 г ұн, бір лимонның қабығы, 1 шай қасық. қалампыр, 20 г арақ. Дайындау тәсілі. Үздіксіз араластыра отырып, бал мен қантты қайнатыңыз. Жаңғақтар, лимон қабығын ұнмен араластырыңыз, барлық дәмдеуіштерді, арақты қосыңыз, содан кейін балды қантпен құйыңыз. Қамырды шар пішініне келтіріп, сүлгімен жауып, бөлме температурасында 3-4 сағатқа қалдырыңыз. Пешті 200 градусқа дейін қыздырыңыз, пісіру парағын маймен майлаңыз. Қамырды қалыңдығы 1 см жайып, пісірме табаққа салыңыз да, пісіріңіз. Дайын пирогты кішкене бөліктерге кесіңіз.