Көкнәр тұқымы қосылған орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 Кг ұн үшін - 1,5 кесе сүт, 5 жұмыртқа, 1 стакан қант, 100 - 125 г май немесе маргарин, 1/2 шай қасық. тұз, 30 г жаңа ашытқы (сіз француз құрғақ пакетін қолдануға болады). Толтыру үшін - 300 г көкнәр тұқымы, 150 г бал, 1/2 кесе қант. Салмасы: көкнәрді кәстрөлге құйып, үстіне қайнаған су (немесе жақсырақ сүт) құйып, қақпағын мықтап жауып, 30-40 минутқа қоя тұрыңыз. Содан кейін біз барлық сұйықтықты абайлап ағызып, аздап сығып, көкнәрді ерітіндіге сүртеміз (оны ет тартқышта айналдыру әлдеқайда жеңіл). Бал мен қант қосамыз, бәрін отқа қыздырамыз, қант ерігенше үнемі араластырамыз. Қамыр: ашытқыны жылы сүтте ерітіп, ұнның жарты бөлігін қосып, қамырды салыңыз. Қамыр көлемі шамамен 2 есе ұлғайған кезде тұз, жұмыртқа, қант салып, араластырып, қалған ұнды қосып, қамыр илейміз. Содан кейін еріген сары майды немесе маргаринді қосып, ыдыстың қабырғасынан артта қалатындай етіп қамыр илеңіз. Қамырды ұнмен аздап себіңіз де, көтерілу үшін жылы жерге қойыңыз. Дайын қамырды қалыңдығы шамамен 1 см қабатқа жайыңыз, үстіне салмасын салыңыз, тегістеңіз, қамырды түтікке айналдырыңыз, орамды маймен майланған пісірме табаққа салып, көтерілу үшін жылы жерге қойыңыз, содан кейін ыстық пеште шамамен 30 минут пісіріңіз. . (менде бұл операция үшін қолдың ептілігі жетіспейді, сондықтан мен қамырдың жартысын науаға құйып, толтыруды салып, қалған қамырмен толтырамын). Пісірілген және салқындатылған орамды глазурьмен құйыңыз: 50 г қара өрікті ерітіңіз. сары май, 1/5 кесе сүт, 1/2 кесе қант, 2-3 шай қасық қосыңыз. какао ұнтағы - қант ерігенше үнемі араластыра отырып, бәрін қыздырыңыз. Ыстық күйінде орамды құйыңыз. Мен сізге ескертемін: орама көп болып шығады, сондықтан сіз бастапқы өнімдердің жартысын қауіпсіз түрде көбейте аласыз.