Балдан жасалған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пирогтарды толтыру үшін: бал 1 стакан, сары май 200 г, жаңғақ 1 стакан, жұмыртқа 3 (оның біреуі майлау үшін). Қышқыл қамырды дайындаңыз, одан дөңгелек немесе тікбұрышты тортқа жайыңыз, оны маймен майланған табаға салыңыз. Сол қамырдан турникет жасаңыз, оны пирогтың шетіне пісіру парағына салыңыз. Бұл жиек бал салмасы пісіру парағына ағып кетпеуі үшін жасалған. Толтырманы дайындаңыз: балды маймен сұйық күйге дейін қыздырыңыз, 25-30 С дейін салқындатыңыз, туралған жаңғақ пен жұмыртқа қоспасын қосып, бәрін араластырыңыз. Бұл салманы пирогтың бетіне біркелкі салып, 20-30 минуттық тексеруден кейін пеште 210 - 220 С температурада пісіріңіз.