Шие бәліші
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шие салмасы үшін: жаңа піскен шие 500 г, жұмыртқаның сарысы 4, қант 2 ас қасық, сүт 1/2 кесе, ұн 1 ас қасық.
Сипаттамасы Қышқыл қамырды дайындаңыз. Оны дөңгелек немесе тікбұрышты пішінді қабатпен жайыңыз. Қабаттың айналасына қалыңдығы 2-3 см қамырдан жасалған турникетті төсеңіз. Пирогтың бетін сүзбе массасымен жабыңыз. Толтырманы дайындаңыз: шиеден тұқымдарды алып тастаңыз, жидектерді басқа өнімдермен араластырыңыз. Шие массасы сүзбеде біркелкі қабатта тұру үшін сыртқа шықты. Бәлішке толық дәлелдеме беріңіз және пеште 200-220 "С температурада пісіріңіз.