Екі қабатты бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Толтыру үшін: жаңа піскен алма 300 г, таңқурай немесе құлпынай 300 г, қант 1 стакан, жұмыртқа 1 майлау үшін. Барлық компоненттердің инвестициясын 2 есеге азайта отырып, қышқыл қамырды дайындаңыз. Дайындалған қамырдың үштен екісін қалыңдығы 5-10 мм дөңгелек немесе тікбұрышты қабатқа жайып, илектеу түйреуіштің көмегімен табаға немесе пісіру парағына салыңыз. Алманы жұқа тілімдерге бөліп, қамырдың үстіне біркелкі қабатқа салып, қант себіңіз. Қалған қамырдан қалыңдығы 15 мм болатын екінші, бірақ жұқа қабат пен флагелланы жайыңыз. Қабатты алмаға салыңыз, қамырдың төменгі және жоғарғы қабаттарының шеттерін мықтап қысыңыз. Пирогты жұмыртқамен майлаңыз, пирогтың бетіне шанышқымен тесіктер жасаңыз. Флагелланы пирогтың шетіне жиек болатындай етіп орналастырыңыз. 30 минуттық тексеруден кейін пирогты 200 - 210 "С дейін қыздырылған пеште пісіріңіз. Дайын тортты пештен алыңыз, салқындатыңыз, үстіне таңқурай салыңыз, жидектерді қантпен себіңіз және желе құйыңыз.