Шие қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін: 1 кесе ұн, жарты кесе су, 1 жұмыртқа, дәміне қарай тұз, 1 ас қасық қант. Толтыру үшін: 600 г шие, 200 г қант. Шиені тұқымдардан бөліп, қант қосып, араластырыңыз. Ұннан, жұмыртқадан, судан, қанттан және тұздан қатты қамыр илеңіз, 30 минут демалыңыз, содан кейін қалыңдығы 2 мм жұқа қабатқа жайып, кішкене төртбұрыштап тураңыз. Полоның әр шаршысының ортасында шие өмір сүреді, қамырдың шеттерін ұрылған жұмыртқамен майлаңыз, қарама -қарсы бұрыштарды біріктіріп, қысыңыз. Сол сияқты тұшпара сүзбе, қырыққабат, алма, картоппен бірге дайындалады. Тұшпараларды қайнаған тұзды суда олар қалқып шыққанша пісіріңіз. Қаймақпен, шие сиропымен, маймен бірге қызмет етіңіз.