Шие қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін: 1 кесе ұн, жарты кесе су, 1 жұмыртқа, дәміне қарай тұз, 1 ас қасық қант. Толтыру үшін: 600 г шие, 200 г қант. Шиені тұқымдардан бөліп, қант қосып, араластырыңыз. Ұннан, жұмыртқадан, судан, қанттан және тұздан қатты қамыр илеңіз, 30 минут демалыңыз, содан кейін қалыңдығы 2 мм жұқа қабатқа жайып, кішкене төртбұрыштап тураңыз. Полоның әр шаршысының ортасында шие өмір сүреді, қамырдың шеттерін ұрылған жұмыртқамен майлаңыз, қарама -қарсы бұрыштарды біріктіріп, қысыңыз. Сол сияқты тұшпара сүзбе, қырыққабат, алма, картоппен бірге дайындалады. Тұшпараларды қайнаған тұзды суда олар қалқып шыққанша пісіріңіз. Қаймақпен, шие сиропымен, маймен бірге қызмет етіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Шие қосылған тұшпара пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 30 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz