Шие кремі қосылған шоколадты торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: тест үшін: 150 г ұн, 180 г қант, 30 г какао, 6 жұмыртқа, 30 г крахмал, крем үшін: 250 г шие, 100 г қант, 600 г кілегей немесе қаймақ, 250 г сүзбе, 50 г шоколад, 1 пакет ванилин, аздап желатин. Губка тортына қамыр дайындаңыз: біртіндеп қант қосып, жұмыртқаны шайқаңыз. Масса мөлшері 4-5 есе ұлғаюы керек. Ұнды, крахмалды және какаоны араластырыңыз да, массасы шөгіп қалмас үшін өте мұқият шайқалған жұмыртқаға қосыңыз. Пішінді пісіру қағазымен салыңыз (ешбір жағдайда оны маймен майламаңыз, әйтпесе бисквит шөгеді, пісіру қағазы болмаған жағдайда калька қағазын қолдануға болады) және дайын қамырмен толтырыңыз. 200 градусқа дейін қыздырылған пеште 45 минут пісіріңіз. Дайын бисквитті тегіс табаққа абайлап аударыңыз. Қағазды суық сумен аздап майлап, ақырын алып тастаңыз. Бисквитті салқындатыңыз (оны түнде қалдырған дұрыс). Жаңа піскен немесе консервіленген шиелерді құрғатыңыз, тұқымдарды алып тастаңыз және пюре массасын алғанша араластырғыштағы қантпен бірге шайқаңыз. Содан кейін сүзбе мен ванилин қосып, бәрін қайтадан жақсылап шайқаңыз. Алынған шие кремін желатинмен араластырыңыз. Қаймақтың немесе кілегейдің 2/3 бөлігін қатты шайқаңыз және қата бастаған бойда кремге қосыңыз. Бисквитті 3 тортқа кесіңіз. Креммен жағып, қабаттарға салыңыз. Қаймақтың (кілегейдің) қалған бөлігін қантпен шайқаңыз және жоғарғы тортқа жағыңыз. Қажет болса, үстіңгі торт пен шие кремін жағуға болады. Үгітілген шоколад пен шиемен безендіріңіз.