Банан кремі қосылған хош иісті торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Әшекейлеу: 1. Торттың шетіне ойықтарды шанышқымен немесе тарақпен жағыңыз. Үшінші бананның қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. 2. Кремді ванильді қантпен шайқаңыз. Кондитерлік қапты олармен толтырыңыз. Тортты "раушан гүлдерімен" безендіріңіз. Банан кесектерімен безендіріңіз. Торттың ортасына ұнтақталған пісте себіңіз (міндетті емес). Декорация - жалпы сіздің талғамыңызға сай.
Сипаттамасы Бисквитті қамырға арналған: 1 лимон 200 г сары май 2 жұмыртқа 150 г қант 1 шымшым тұз 200 г ұн 2 шай қасық. ас қасық Кремге арналған қопсытқыш ұнтақ: 1 апельсин 2 мл апельсин немесе банан ликері (немесе коньяк) 3 үлкен банан 500 г крем 1 пакет ванильді қант Безендіру үшін: 125 г крем 1 шай. ванильді қант қасық 1-2 үстел. ас қасық туралған пісте қамыры: 1. Лимон қабығының жартысын үккіштен өткізіңіз. Лимоннан шырын шығарып, оны кілегей дайындау үшін қалдырыңыз. 2. Сары майды ерітіңіз. Жұмыртқа, қант, тұз және лимон қабығын көбік пайда болғанша араластырыңыз. 3. Жұмыртқа массасының үстіне ұн мен қопсытқышты електен өткізіңіз. Барлығын араластырыңыз. Бір қасықтан еріген майды біртіндеп енгізіңіз. 4. Пешті 180 гр дейін қыздырыңыз. Пішінді маймен майлаңыз, қамырмен толтырыңыз, тегістеңіз және шамамен 45 минут пісіріңіз. Бисквитті қалыптан алыңыз да, ас үй сөресіне аударып, суытыңыз. Крем: 1. Апельсиннен шырын сығыңыз. Лимон шырыны мен ликер-роммен араластырыңыз. 2. Екі бананның қабығын аршып, текшелерге кесіңіз. Шырындар қоспасында маринадтаңыз. 3. Ванильді қант қосылған кремді тығыз көбікке шайқаңыз. Банан текшелерінен алынған шырынды бөлек ыдысқа құйыңыз. Банан кесектерін кілегейдің 2/3 бөлігімен біріктіріңіз. Аяқтау: 1. Бисквитті көлденеңінен екі тортқа кесіңіз. Олардың әрқайсысына шырын қоспасын тамызыңыз. 2. Төменгі тортқа банан кремін жағыңыз. Екінші тортпен жабыңыз. Кілегейдің қалған бөлігімен бүкіл тортты жағыңыз. Дайындау: 1 сағат Пісіру уақыты: 45 мин Салқындату уақыты: 2 сағат