Тұшпара қосылған тәтті сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Таңқурай немесе шие - 120 г, картоп крахмалы - 10 г, қант - 50 г, тұшпара үшін: ұн - 25 г, жұмыртқа - 1/5 дана., су - 10 г, май - 3 г, тұз - 0,1 г.Жидектерді (таңқурай немесе шие) сұрыптаңыз, олардың ең жақсыларын жуыңыз, шиеден тұқымдарды алып тастаңыз және тұшпараны толтыруға қойыңыз, қалғанын езіңіз, сүйектерімен бірге су құйып, 5-6 минут қайнатыңыз. Дайын сорпаны оттан алыңыз және оны 15-20 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін сорпаны сүзіп алыңыз, жидектерді сүртіңіз, қант қосып, сиропты қайнағанға дейін қыздырыңыз. Қамырды тұшпара сияқты бөлек дайындаңыз, оған май құйыңыз, тұшпара сияқты шие қосылған тұшпара дайындаңыз. Тұшпараны қайнаған сиропқа салып, 5-6 минут қайнатыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін сорпаға абайлап араластыра отырып (Тұшпараны езбеу үшін) суық сумен сұйылтылған картоп крахмалын құйыңыз. Бұл сорпаны қаймақ немесе кілегей қосылған жылы немесе салқын түрде беруге болады.