Тұшпара қосылған украин шие сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Қажет: 1 кг шие
2 литр су
2 ас қасық. крахмал қасықтары
250 г бидай ұны
қамырға арналған 80 г су
1 жұмыртқа
қаймақ немесе кілегей.
2 литр су
2 ас қасық. крахмал қасықтары
250 г бидай ұны
қамырға арналған 80 г су
1 жұмыртқа
қаймақ немесе кілегей.
Сипаттамасы 6 порция үшін Жидектер сұрыпталады, сабақтары алынады, жуылады және олардан тұқымдар алынады. Тұшпара жасау үшін ең жақсы жидектер таңдалады. Қалған жидектер езіліп, ыстық сумен құйылады, 5-6 минут қайнатылады және 15-20 минут қайнатылады. Жидектерді сүрту арқылы сорпа сүзіледі. Осыдан кейін оған сумен сұйылтылған крахмал қайнатылады. Қатты қамыр иленеді, қалыңдығы шамамен 1,5-2 мм қабатқа жайылады және тұшпара жасалады. Оларды қант қосылған суға қайнатады да, ыстық күйінде дуршлагқа салады. Дайын сур қаймақпен немесе кілегеймен дәмделеді.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Тұшпара қосылған украин шие сорпасы пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Из продуктов вам понадобятся Қажет: 1 кг шие, 2 литр су, 2 ас қасық. крахмал қасықтары, 250 г бидай ұны, қамырға арналған 80 г су, 1 жұмыртқа, қаймақ немесе кілегей.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz