Тұшпара қосылған украин шие сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қажет: 1 кг шие, 2 литр су, 2 ас қасық. крахмал қасықтары, 250 г бидай ұны, қамырға арналған 80 г су, 1 жұмыртқа, қаймақ немесе кілегей.
Сипаттамасы 6 порция үшін Жидектер сұрыпталады, сабақтары алынады, жуылады және олардан тұқымдар алынады. Тұшпара жасау үшін ең жақсы жидектер таңдалады. Қалған жидектер езіліп, ыстық сумен құйылады, 5-6 минут қайнатылады және 15-20 минут қайнатылады. Жидектерді сүрту арқылы сорпа сүзіледі. Осыдан кейін оған сумен сұйылтылған крахмал қайнатылады. Қатты қамыр иленеді, қалыңдығы шамамен 1,5-2 мм қабатқа жайылады және тұшпара жасалады. Оларды қант қосылған суға қайнатады да, ыстық күйінде дуршлагқа салады. Дайын сур қаймақпен немесе кілегеймен дәмделеді.