Қарақат немесе қарлыған пюресі қосылған құлпынай мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 700 г құлпынай пюресі, 700 г қант, 300 г қызыл қарақат пюресі немесе піспеген қарлыған үшін Құлпынай жуылады, сабақтары мен ыдыстары алынады, қайтадан електен кішкене бөліктерде ағынды сумен шайылады, ұсақталады және қайнатылады. тұрақты араластырумен. Қарақат жуылады, жидектер кесіледі, аздап су құйылады және жұмсарғанша қайнатылады (Қарлыған жуылады, сабағы мен қабыршақтары алынады, ұсақталады, су құйылады және жұмсарғанша 10 - 20 минут қайнатылады). Қарақат немесе қарлыған құлпынаймен араластырылады және барлығы жемістерді сығуға арналған машинадан өтеді. Пюре бір рет пісіру үшін өлшенеді және үнемі араластыра отырып, оның көлемін үштен біріне азайту үшін төмен кастрюльде қайнатылады. Содан кейін қант біртіндеп қосылады және үнемі араластыра отырып қайнатылады, сондықтан мармелад желе бастайды. Ол жеткілікті қалыңдатылған кезде оның гельдік қабілетін тексереді. Қайнаған мармеладты дымқыл сүлгімен оралған банкалардың шетіне дейін толтырады, шеттерін тез сүртеді, қақпақтарды тез қатайтады, банкаларды төңкеріп, шүберекпен жауып, суығанша қалдырады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.