Шие мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер және 1 кг шие пюресі 700 г қант, 40 г пектин ұнтағы үшін жеңіл жемістер (1 пакет)
Сипаттамасы шырын жиналады. Шие бірнеше қасық сумен құйылады және қақпақ астында жұмсарғанша қайнатылады. Содан кейін оны жемістерді сығуға арналған машинадан өткізеді. Пюре бір қайнату үшін өлшенеді және кең кастрюльде қайнатылады, көлемі үштен біріне азайған бойда қанттың белгіленген мөлшерінің төрттен бір бөлігі құйылады және 10 минут қайнатылады. Пектин ұнтағын қант ұнтағымен араластырады (40 г-да 1 пакет ұнтақ үшін 200 г ұнтақ), оны мармеладқа құйып, 3 минут қайнатады, ал қалған қантты қайнату үзілмейтіндей етіп бөліктерге бөледі, Қайнаған кезде пайда болған көбікті алып тастайды. саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен пісірудің соңында. Мармелад қоюланған кезде оның гельдік қабілетін анықтайды, қайнатуды тоқтатады және ыстық мармеладпен банкалардың шетіне дейін толтырады, дымқыл сүлгімен орайды, шеттерін тез сүртеді, банкалар жабылады, төңкеріледі, шүберекпен жабылады және салқындатуға қалдырылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.