Ақсақалдан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг ақсақалға 600 г қант, 40 г пектин ұнтағы (1 пакет), 3 г лимон қышқылы
Сипаттамасы қолдардан үзеді және өлшейді. Өлшенген бөлікті кастрюльге салып, сұйықтықтың бір бөлігі буланып, қабығы жұмсаруы үшін үнемі араластыра отырып қайнатады. Ең нәзік мармеладты алу үшін ақжелкенді жемістерді сығуға арналған машинадан өткізеді. Пісірілген ақжелкенді кең табада жұқа қабатта бумен пісіреді, сонда оның көлемі шамамен жартысына азаяды. Содан кейін қанттың өлшенген мөлшерінің төрттен бір бөлігі қосылады және 5 минут қайнатылады. Пектин ұнтағын төрт қасық қантпен араластырып, ақжелкенге құйып, қайнатады. Қант еріген кезде қанттың қалған бөлігін қайнау үзілмейтіндей етіп қосып, әрі қарай қайнатады. Пісірудің соңына қарай лимон қышқылы қосылады. Қайнаған мармеладты дымқыл сүлгімен оралған банкалардың шетіне дейін толтырады, шеттерін тез сүртеді, қақпақтарды тез қатайтады, банкаларды төңкеріп, шүберекпен жауып, суығанша қалдырады. Содан кейін банкалар дымқыл шүберекпен сүртіледі.