Қарақат немесе қарлыған пюресі қосылған құлпынай джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы қарақат немесе қарлыған пюресі, 800 г қант және қарақат немесе қарлыған пюресінің тиісті мөлшері. Қарақат жуылады, жидектер кесіледі және аз мөлшерде су төмен кастрюльге құйылады. Тез қайнатыңыз, қақпақпен 10 минуттай қайнатыңыз, содан кейін жемістерді сығу үшін машинадан өткізіңіз. Егер сіз қарлығанмен джем дайындағыңыз келсе, оны жуады, сабақтары мен гүл шоқтарын алып тастайды, ұсақтайды, аздап су құйып, жұмсақ болғанша қақпақ астында қайнатады (Шамамен 10 - 20 минут). Содан кейін оны жемістерді сығуға арналған машинадан өткізеді. Құлпынайларды сұрыптайды, жақсылап жуады, сабақтары мен ыдыстарын алып тастайды. Жидектердің шамамен 3/4 бөлігі бірнеше қасық сумен құйылады және қайнатылады. Біраз уақыттан кейін қанттың төрттен бір бөлігі қосылады және 10-15 минут қарқынды қайнатылады. Содан кейін қанттың қалған бөлігі, жеміс пюресі мен құлпынайдың қалған бөлігі қосылады және үнемі араластыра отырып қоюландырылады, осылайша джем желе бастайды. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.