Алма немесе айва қосылған лингонберри джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг жеміске аршылған (яғни қабығы мен өзегі жоқ) алма немесе айва 500 - 600 г қант
Сипаттамасы аздап су құйып, жұмсарғанша қайнатыңыз. Жемістерді сығуға арналған машинадан өткен алма немесе айва кез-келген пропорцияда лингонникпен араластырылуы мүмкін. Лингонниктерді сұрыптайды, бірнеше суда жуады және кептіруден кейін өлшейді. Ыңғайлы мөлшердегі лингонжидектерді пісірілген алмамен (Айва) араластырып, қоюланғанша қайнатады. Содан кейін қант қайнатуды тоқтатпау үшін бірнеше бөлікке себіледі және кептеліс гельге айналуы үшін одан әрі қайнатылады. Саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен пайда болған көбік алынып тасталады және кептелістің дайындығы анықталады. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Содан кейін банкалар дымқыл шүберекпен сүртіледі.