Алмұрт немесе қара өрік қосылған лингонберри джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер аршылған алмұрт (Қабығы немесе өзегі жоқ) алма немесе қара өрік, 1 кг жеміске 500 г қантқа шұңқырлары алынып тасталады
Сипаттамасы өлшеп, аздап су құйып, сығып алу үшін жұмсақ болғанша қайнатады. Қара өрік жуылады, тұқымдары жойылады, өлшенеді және ет тартқыштан өткізіледі. Лингонниктерді сұрыптайды, бірнеше суда жуады және кептіруден кейін өлшейді. Лингонберридің ыңғайлы мөлшерін алмұртпен араластырады (немесе оған аздап су құйылатын қара өрік) және кең кастрюльге қайнатады. Жемістер қоюланғаннан кейін, қант қайнатуды тоқтатпау үшін бірнеше бөлікке қосылады және тағы 3 минут қайнатылады. Содан кейін джемнің дайындығы анықталады. Пісірудің соңында көбік саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен алынады. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Содан кейін банкалар дымқыл шүберекпен сүртіледі.