Алхоры қосылған бүлдіргеннен жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер піскен нағыз қара өрік немесе жартылай қара өрік 1 кг жеміс пюресі үшін 600 г қант, 3 г лимон қышқылы, 40 г пектин ұнтағы (1 пакет)
Сипаттамасы суды құйып, қақпақ астында жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Ақжелкенді шанышқымен немесе қолмен резеңке қолғаппен жуады, щеткалардан жұлып алады. Жидек пен жұмсақ қара өрік жемістерді сығуға арналған машинадан өткізіледі, пюренің ыңғайлы мөлшері кең кастрюльге құйылады және үнемі араластыра отырып, көлемі шамамен жартысына дейін азаятын етіп қайнатылады. Содан кейін өлшенген қанттың төрттен бір бөлігіне себіліп, 5 минут қайнатылады. Пектин ұнтағын төрт қасық қантпен араластырады, картоп пюресі үстіне құйып, әрі қарай қайнатады. Қант еріген бойда қанттың қалған бөлігін қайнау үзілмейтіндей етіп біртіндеп қосып, әрі қарай қайнатады. Пісірудің соңында бір қасық суда ерітілген лимон қышқылы қосылады. Мармелад гельге айнала бастағанда, қыздыру тоқтатылады. Қайнаған мармеладты дымқыл сүлгімен оралған банкалардың шетіне дейін толтырады, шеттерін тез сүртеді, қақпақтарды тез қатайтады, банкаларды төңкеріп, шүберекпен жауып, суығанша қалдырады. Содан кейін банкалар дымқыл шүберекпен сүртіледі.