Тәтті шие қосылған шие джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кг тұқымсыз жеміс целлюлозасы үшін 500 - 600 г қант, 40 г пектин ұнтағы (1 пакет)
Сипаттамасы Тәтті шие мен шиенің сабақтарын алып тастап, жақсылап жуады. Егер тәтті шие құрт болса, дернәсілдер қалқып шығуы үшін оны тұзды ерітіндіге (1 литр суға 20 г тұз) салып қояды. Шамамен бір сағаттан кейін оны шайып тастайды. Тұқымдар шие мен шиеден алынады, ал ағып жатқан шырын жиналады. Бір қайнатуға ілінген жемістер аз мөлшерде сумен құйылады, жиналған шырын қосылады және 10 минут қайнатылады. Содан кейін қант ұнтағымен араластырылған пектин ұнтағы қосылады (40 г ұнтақтың 1 пакетіне 200 г ұнтақ), 3 минут қайнатқаннан кейін қанттың қалған бөлігі кішкене бөліктерде жабылады, осылайша қайнау үзілмейді және қайнатылады. кептеліс желе бастағанша қарқынды қайнатыңыз. Кептелісті пісіру кезінде көбік пайда болса, оны пісірудің ең соңында саңылаулы қасықпен немесе ағаш қасықпен жинайды. Қайнаған джем құмыраның шетіне дейін толтырылады, дымқыл сүлгімен оралады, шеттері тез сүртіледі, қақпақтар тез бекітіледі, банкалар төңкеріліп, шүберекпен жабылады және салқындатылады. Банкаларды қоймаға қоймас бұрын дымқыл шүберекпен сүртеді.