Қара қарақаттан жасалған қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг жидектер үшін - 1200 г қант пен 1,5 стакан су, Жидектер жуылады, сабақтар мен бұтақтардан тазартылады және ыдысқа құйылады. Біз сиропты қайнатамыз және оны 4 - 6 минут қайнатамыз, содан кейін сүземіз, қайтадан қайнатамыз және жидектер салынған ыдысқа ыстық құйамыз. Барлығын қайнатамыз және 10-12 сағатқа қоямыз. Содан кейін жидектер пісірілгенге дейін қайнатылады, ол термометрмен анықталады - 108 С. Жидектерді дуршлагқа тастаймыз және сиропты 2 - 3 сағат ішінде толығымен ағызып жібереміз. Содан кейін жидектер табаққа немесе пісіру парағына бір -бірлеп жайылады, оның түбіне қант аздап себіледі. Кептіру бөлмеде 5 - 6 тәулік ішінде немесе пеште 40С температурада 2,5 - 3 сағат ішінде жүреді. Қантты жемістердің кеуіп кетуіне жол бермеу үшін оларды таза, құрғақ банкаларға салып, герметикалық түрде тығындаймыз немесе джем тәрізді сиропта сақтаймыз.