Қара қарақаттан жасалған қантталған жемістер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг жидектер үшін - 1200 г қант пен 1,5 стакан су, Жидектер жуылады, сабақтар мен бұтақтардан тазартылады және ыдысқа құйылады. Біз сиропты қайнатамыз және оны 4 - 6 минут қайнатамыз, содан кейін сүземіз, қайтадан қайнатамыз және жидектер салынған ыдысқа ыстық құйамыз. Барлығын қайнатамыз және 10-12 сағатқа қоямыз. Содан кейін жидектер пісірілгенге дейін қайнатылады, ол термометрмен анықталады - 108 С. Жидектерді дуршлагқа тастаймыз және сиропты 2 - 3 сағат ішінде толығымен ағызып жібереміз. Содан кейін жидектер табаққа немесе пісіру парағына бір -бірлеп жайылады, оның түбіне қант аздап себіледі. Кептіру бөлмеде 5 - 6 тәулік ішінде немесе пеште 40С температурада 2,5 - 3 сағат ішінде жүреді. Қантты жемістердің кеуіп кетуіне жол бермеу үшін оларды таза, құрғақ банкаларға салып, герметикалық түрде тығындаймыз немесе джем тәрізді сиропта сақтаймыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қара қарақаттан жасалған қантталған жемістер пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 6 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz