Құлпынай джемі 2 әдіс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған жидектер қайнатуға арналған ыдысқа салынып, қантпен жабылады (700 г жидекке 1 кг қант) және 5-6 сағат ұсталады. Содан кейін алынған қоспаны жоғары температурада қайнатады, нәтижесінде пайда болған көбікті үздіксіз алып тастайды. Пісірудің соңына пектин (бұрын суда ерітілген 2-3 г) қосылады. Кептелісті оттан шығарардан 3-4 минут бұрын оған 1 шай қасық шарап қышқылы қосылады. Кептелудің температурасы 80-85С-қа дейін төмендеген кезде оны банкаларға салады. Консервілер джем толығымен салқындағаннан кейін жабылады.