Тәтті шиеден жасалған джем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелісті дайындау үшін шиенің ақ және қара сорттарын қолдануға болады. Бұл мақсат үшін ең жақсысы - ірі жидектері, жұқа қабығы және ұсақ, оңай бөлінетін тұқымдары бар сорттар. Кептелу үшін сау, толығымен піскен, бірақ піспеген жидектерді таңдау керек, сабақтарын мұқият алып тастаңыз, жидектерді шайыңыз және тұқымдарды алып тастаңыз. Сүйектерді алу үшін арнайы құрылғыны, шпильканы немесе кәдімгі қағаз қыстырғыштарды пайдалануға болады. Целлюлозаны жыртып алмау үшін тұқымдарды мұқият алып тастау керек. Ақ шиені қара шиеден бөлек қайнату керек. 1 кг қант пен 1 литр судан қант шәрбаты дайындалады. Ыстық сиропқа 1,2 кг тәтті шие мен бұрын ерітілген пектин (3- 4г) қосылады. Кептелісті қалыпты отта қайнатады, көбікті үздіксіз алып тастайды. Пісірудің соңы "Кептелісті пісіру" бөлімінде сипатталған әдістердің бірімен анықталады. Пісіру аяқталғанға дейін 3-4 минут бұрын джемге 2-3 г шарап қышқылы қосылады. Дайын қамырды сәл салқындатуға рұқсат етіледі, содан кейін оны банкаларға салады.