Шабдалыдан жасалған джем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелісті дайындау үшін қатты, ірі, піскен, бірақ қатты целлюлозасы бар пісіп жетілмеген жемістер таңдалады. Жұмсақ және сулы целлюлозасы бар жемістер (ерте сорттары) джем жасау үшін ұсынылмайды. Жоғары сапалы джем әдетте қабығынан тазартылған шабдалыдан дайындалады. Теріні кетіруді жеңілдету үшін шабдалы қайнаған суға 3-4 минут батырылады, содан кейін тез салқындатылады. Температураның күрт өзгеруіне байланысты тері жарылып, өткір пышақпен оңай алынып тасталады. Шабдалыларды екіге бөліп, шұңқырларын алып тастайды, содан кейін жемістердің бойымен тілімдерге кеседі. 1 кг қантқа 1 кг тазартылған жемістер қосылады. Әйтпесе, шабдалы джемін дайындау тәртібі өрік сияқты.