Айва кептелісі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1,3 кг айва үшін бірінші әдіс - 1 кг қант, 1 литр су, 1 г лимон қышқылы Шырынды целлюлозасы бар және тасты жасушалары аз ірі жемістерді таңдаңыз. Жемістерден үлпектерді алып тастаңыз, оларды төртке бөліңіз және өзегін алыңыз. Айва қараңғыланбауы үшін оларды лимон қышқылының 2 пайыздық ерітіндісіне батырыңыз. Содан кейін 1300 г айваны үккіштен өткізіңіз немесе текшелерге кесіңіз де, 1 кг қант пен 1 литр судан дайындалған сиропқа салыңыз. Жемістер мөлдір болғанша және сироп қоюланғанша пісіруді жалғастырыңыз. Кептелісті оттан шығарардан 2 - 3 минут бұрын оған 1 шай қасық лимон қышқылын қосыңыз. Екінші әдіс 1,3 кг аршылған айва кесектерін үккіштен өткізіп, 1 кг қант құйып, 1 стакан су құйып, алынған қоспаны алдымен баяу отта, сосын қоюланғанша қатты отта пісіріңіз. Сондай-ақ, пісіру аяқталғанға дейін бірнеше минут бұрын аздап лимон қышқылын құйыңыз.