Маринадталған саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12479-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы 1-ші әдіс. Саңырауқұлақтарды тұзды суға (3 литр суға 50 г тұз және 2 г лимон қышқылы) пісірілгенге дейін қайнатады, дуршлагқа салып, банкаларға салып, алдын ала дайындалған тұздықпен құяды. Маринад - эмальданған ыдыста 2 стакан су, 10 г қант, 1 шай қасық тұз, 6 дана қайнатылады. хош иісті бұрыш, 1 г даршын, 1 г қалампыр, 3 г лимон қышқылы, 5 ас қасық қосыңыз. 5% сірке суының қасықтары қайтадан қайнатылады және саңырауқұлақтар банканың мойнынан 1 см төмен құйылады, ал банкалар 0,5 л - 30 минут, 1 л - 40 минут зарарсыздандырылады. 2-ші әдіс. Эмальданған ыдысқа 75 г су, 25 г тұз, 250 г (1 стакан) 5% сірке суы (1 кг саңырауқұлаққа негізделген) құйылады, қайнатылады, саңырауқұлақтар батырылады және баяу отта пісірілгенге дейін қайнатылады. Саңырауқұлақтар түбіне батқанда 10 г қант, 2 г лимон қышқылы, 6 түйір хош иісті бұрыш, лавр жапырағы, 1 г даршын қосып, қайтадан қайнатады, мойыннан 1 см төмен ыстық банкаларға салып, ыдысқа салады. ыстық (70 градус) су құйып, банкаларды 0,5 л - 20 минут, 1 л - 25 минут зарарсыздандырады.