Маринадталған қара өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр маринад үшін: 450 г су, 400 г қант, 100 г 9% сірке суы, 5 - 6 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және бір тілім даршын Маринад үшін: 0,5 л су, 250 г қант, 160 г 9% сірке суы, аздап қалампыр, бұрыш және даршын Бірінші әдіс Піскен қара өріктерді жуып, әрқайсысын үшкір сіріңкемен бірнеше жерден сындырып, банкаларды олармен толтырыңыз. Маринадты алдын ала дайындаңыз: суды, қантты және дәмдеуіштерді қайнатыңыз, салқындағаннан кейін ерітіндіге сірке суын құйыңыз. Банкаларды тұздықпен жауып, қайнаған суға 3 минут қыздырғаннан кейін қақпақтармен ораңыз. Екінші әдіс Бұл әдіс қара өріктің тәтті сорттарына арналған. Алдын ала ұсақталған қара өрік банкаларға құйылады және бірінші әдіс сияқты дайындалған тұздықпен толтырылады. Жылумен өңдеу - ұқсас.