Маринадталған алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр маринад үшін - 500 г су, 450 г қант, 100 г 9% сірке суы, 5 - 6 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және бір тілім даршын Маринад үшін: 500 г су, 250 г қант, 80 г 9% сірке суы, 80 г қышқыл жидек шырыны, 5 - 6 түйір қалампыр, хош иісті бұрыш және бір тілім даршын Жақсы алмаларды құрт тесіктері мен дақтары жоқ таңдаудың бірінші әдісі, оларды шаншып, жуып, қайнаған суға құйып, толық суығанша ұстаңыз. Жемістерді банкаларға ілгіш деңгейіне дейін салыңыз, ыстық тұздық құйыңыз және 85С температурада 3 минут зарарсыздандырыңыз. Тұздық үшін алма ағартылған суды алыңыз, қант пен дәмдеуіштермен қайнатыңыз, салқындатыңыз, сүзіңіз және ерітіндіге сірке суын құйыңыз. Екінші әдіс Бұл әдіс алманың жазғы (тәтті) сорттарына арналған. Алмалар жуылады және кептірілгеннен кейін банкаларға салынады. Маринадты дайындаңыз (Алдыңғы рецепттегідей). Тұздықпен толтырылған банкаларды қақпақтармен жабыңыз және ыстық сумен кастрюльге қойыңыз. Су қайнаған сәттен бастап 3 минут ұстаңыз. Содан кейін банкаларды алыңыз да, қақпақтарды орап болғаннан кейін, толық суығанша төңкеріп қойыңыз.