Маринадталған алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр тұздыққа тау күлімен - 0,5 литр су, 250 г қант, 160 г 9% сірке суы, 5 - 6 бұршақ қалампыр, хош иісті бұрыш және алмұрттың 2 бөлігіне даршын бөлігі - тау күлінің жидектерінің 1 бөлігі. Алмұрттарды қабығы мен тұқымынан аршып, төрттен және тілімдерге кесу керек. Маринад өндірісінде қант пен дәмдеуіштер қосылған суды қайнатады, салқындатады, сүзеді және сірке суын қосады. Біз банкаларды маринадпен алмұртпен толтырамыз, қақпақтармен жабамыз және қайнаған суға 3 минут қыздырамыз, кез келген сыйымдылығы бар банкалар үшін банкаларды орап, төңкеріп қоямыз.