Алма қосылған маринадталған лингонберри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг лингонберри үшін - 0,6 литр су, 200 г қант, 100 г 6% сірке суы, 5 г тұз, 5 - 6 дана. қалампыр, хош иісті бұрыш және даршынның бір бөлігі 1 кг лингонберри жидектерін жуып, кептіреміз. 0,5 кг алманы 4 бөлікке бөліп, қайнаған суға 2 - 3 минут қайнатамыз. Лингонникпен араластырғаннан кейін алмаларды банкаларға саламыз. Тұздықты қайнатамыз: суды, сірке суын, қант пен дәмдеуіштерді қосып, қайнатқаннан кейін 3 минут қайнатамыз. Маринадты суытып, банктерге құйыңыз. Біз банкаларды қайнаған суға 20 минут пастерлейміз, содан кейін қақпақтарды орап, банкаларды төңкеріп қоямыз.