Жасыл бұршақты маринадтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұтас немесе туралған бүршіктер қайнаған суға 2-3 минут қайнатылады, банкаларға салынады, түбіне лавр жапырағы, 3-4 дана қойылады. қара бұрыш, қайнаған тұздықпен құйылады, тығындалады және банкалар 0,5 л 25-30 минут зарарсыздандырылады. Маринад: 850 г су, 20 г 80% сірке қышқылы, 80 г қант, 35-40 г тұз. Банкаларға салынған ағартылған бұршақтарды 5% тұз ерітіндісімен құйып, қайнаған суға 30-35 минут бойы тығындалмаған күйде зарарсыздандыруға болады, зарарсыздандыру соңында 1 шай қасық қосуға болады. банкадағы 80% сірке қышқылы 1 литр, дәмдеуіштер мен қантты қоспаңыз. Қолданар алдында сұйықтық ағызылады, 4-6 сағат бойы суық суға малынған. Бұл өңдеуден кейін бұршақты қайнатуға немесе майға қуыруға болады.