Маринадталған артишоктар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құю үшін: 1 литр су үшін - 10 г лимон қышқылы, 25 - 30 г тұз, 30 г қант Өңдеуге арналған ыдысты пайдаланады (жас гүлдердегі жапырақшалардың төменгі ұштарын қолдануға болады). Топинамбур гүлінің себеттері толық гүлдегенге дейін жиналады. Қатты төменгі жапырақшалар мен гүл сабағын кесіңіз. Содан кейін тұқымның жоғарғы бөлігін ыдыстан кесіп тастайды, сонда консервілеу үшін тек түбі (Ыдыс) қалады. Әрі қарай, ыдыс қайнаған суға құйылады, оған 1 литр суға 15 г тұз және 1 г лимон қышқылы қосылады. Содан кейін артишоктар 3 минут бойы сумен салқындатылады және банкаларға салынады. Топинамбурды ыстық ыдыспен құйыңыз. Артишоктардың 60 - 65% -ында - 35 - 40% құю. Консервілерді судың баяу қайнауымен қыздырады: жарты литрлік банкалар 15 - 20 минут. Дайын консервілер май қосылған гарнир ретінде немесе майонез немесе қаймақ қосылған салат ретінде қолданылады.