Түрлі-түсті ашытылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 50 г тұз, 3 г лимон қышқылы. Гүлді қырыққабаттың бастарын жақсылап жуыңыз, жапырақтардан тазалаңыз, диаметрі 3 - 5 см гүлшоғырларға кесіңіз. Дайындалған қырыққабатты 3 - 4 минут қайнатыңыз. қайнаған қышқылданған немесе тұздалған суда (1 литр суға 1 г лимон қышқылы немесе 10 г ас тұзы) және суықта салқындатыңыз. (Ағартылған қырыққабат болашақта қызармайды.) Қырыққабатты дайындалған ыдысқа мықтап салып, үстіне салқын тұзды ерітінді құйыңыз. Үстіне кенеппен немесе дәкемен жабыңыз, ағаш шеңбер мен қысымды қойыңыз. Бөлме температурасында ұстаңыз. Ашыту басталған кезде (Құю бұлтты болады, бетінде көбік пайда болады), қырыққабатты суық жерге жіберіңіз.