Түрлі-түсті ашытылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 50 г тұз, 3 г лимон қышқылы. Гүлді қырыққабаттың бастарын жақсылап жуыңыз, жапырақтардан тазалаңыз, гүл шоғырына бөліңіз. Дайындалған қырыққабатты қайнаған тұзды суға 3-4 минут қайнатыңыз (1 литр суға 1 г лимон қышқылы немесе 10 г ас тұзы) және суықта салқындатыңыз. Қырыққабатты дайындалған ыдысқа мықтап салып, үстіне суық тұзды ерітінді құйыңыз. Үстіне кенеппен немесе дәкемен жабыңыз, ағаш шеңбер мен қысымды қойыңыз. Бөлме температурасында ұстаңыз. Ашыту басталған кезде (құю бұлтты болады, бетінде көбік пайда болады), қырыққабатты суық жерге жіберіңіз.