Маринадталған түсті орамжапырақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 1 литр су үшін - 160 мл, 9% сірке суы, 50 г. қант, 50 г. тұз. Бір литрлік банка үшін - 5-8 бұршақ қара бұршақ немесе жарты қызыл ащы бұрыш, 5-8 қалампыр бүршігі, бір тілім даршын. Төмен қышқылды құюды өзгерту арқылы дайындауға болады: 1 литр суға - 20 г тұз, 0,5 л 9% сірке суы. Гүлді қырыққабаттың бастарын жақсылап жуып, диаметрі 3-5 см болатын жеке гүлшоғырларға кесіңіз. Дайындалған қырыққабатты 2-3 минут қайнатыңыз. қайнаған қышқылдандырылған (1 литр суға 1 г лимон қышқылы) немесе тұздалған суда (1 литр суға 10 г тұз), содан кейін бірден суық суға салқындатып, гүлшоғыры бар банкаларға қабырғаға қойыңыз. Консервілердің түбіне дәмдеуіштерді салыңыз. Ыстық тұздықты құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз, жарты литрлік банкалар - 5 минут. литрлік - 7 мин.