Маринадталған балдыркөк (Тамыры)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 4 стакан су, 1 стакан 9% сірке суы, 3 - 4 қалампыр бүршігі немесе 3 - 4 бұршақ қара бұрыш. Балдыркөктің жаңа піскен тамыр көкөністерін дайындаңыз: басы мен тамырларын кесіңіз, қабығын, тамырларын қырып алыңыз, жақсылап жуыңыз және текшелерге кесіңіз. Туралған балдыркөк 2 - 3 минутқа. қайнаған тұзды суға батырыңыз (1 литр суға 30 г тұз және 3 г лимон қышқылы). Содан кейін дереу суық суға жіберіңіз, алыңыз, суды ағызыңыз және банкаларды ілгіш бойымен балдыркөкпен толтырыңыз. Ыстық тұздықты құйып, 95 градус температурада пастерлеңіз, жарты литрлік банкалар - 20 минут, литрлік банкалар - 25 минут.