Маринадталған желкек (немесе катран)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 стакан су, 1 стакан 9% сірке суы, 20 - 30 г қант, 20 - 30 г тұз. Желкек тамырларын жақсылап жуып, бір тәулікке суға салып қойыңыз. Жаңадан қазылған желкек сіңдірудің қажеті жоқ. Теріні қырып алыңыз, басын кесіңіз. Желкек үккіште немесе ет тартқышта ұнтақтаңыз. Ет тартқыштың шығатын басына полиэтилен пакетін салыңыз және оны серпімді жолақпен бекітіңіз - осының арқасында сіз лакримациядан арылуға болады. Қант пен тұзды қайнаған суға ерітіп, оттан алыңыз, сірке суын құйыңыз, туралған желкекпен араластырыңыз, ыстық банкаларды массамен толтырыңыз. 90С температурада 15 - 20 минут пастерлеу керек. Асханалық қызылша қосылған маринадталған желкек 500 г асханалық қызылша, 500 г желкек. Құюдың құрамы: 2 стакан су, 1 стакан 9% сірке суы, 20 - 30 г қант, 20 - 30 г тұз. Орташа мөлшердегі қызылша тамырларының көкөністерін бір сағаттай пісіріңіз. Пісірілген қызылшаны қабығынан аршып, қалыңдығы 3 - 4 мм тілімдерге кесіңіз немесе ірі тесіктері бар көкөніс үккіште үккіштен өткізіңіз. Қызылша кесектерін туралған желкекпен қабаттап, банкаларға салыңыз. Үгітілген қызылшаны желкекпен алдын ала араластырыңыз. Дәміне қарай тұз бен қант қосыңыз. Ұзақ мерзімді сақтау үшін 90 С температурада пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 15 минут. бір-екі литрлік - 20 мин.