Желкек қосылған қызылша салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Асханалық қызылша - 1,2 кг, өсімдік майы - 5 ас қасық, сірке суы - 3-4 ас қасық, 1/2 желкек тамыры, дәміне қарай тұз және ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Қою қызыл қызылшаны ас үй щеткасымен суық суға жақсылап жуып, пеште пісіріңіз. Дайын қызылшаның қабығын аршып, тістелген пышақпен тілімдерге кесіңіз. Тазартылған желкек ұсақ үккіште үккіштен өткізіледі. Қызылшаны салат ыдысына салыңыз, әр қатарға үгітілген желкек құйыңыз, сірке суы, май, тұз және бұрыш тұздығын құйыңыз. Салатты қайнатылған қызылшадан да дайындауға болады.