Ірімшік тұшпарасы қосылған қызылша сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 500 г қызылша, 850 мл ет сорпасы. Тұшпара үшін: 200 г ірімшік, 60 г жаңа үгітілген нан үгіндісі, 1 жұмыртқа, сақинаға туралған 3 ас қасық жасыл пияз, 1 шай қасық жаңа үгітілген желкек, тұз, бұрыш, үгітілген мускат жаңғағы, 60 г кілегей.
Сипаттамасы Пешті 2000с дейін қыздырыңыз. Қызылшаны жуыңыз, пісіру парағына салыңыз және алюминий фольгамен жабыңыз. Шамамен бір жарым сағат пісіріңіз. Қызылшаны ыдысқа салыңыз, жабыңыз, салқындатыңыз, қабығын алыңыз. Шамамен 100 г қызылшаны жұқа жолақтарға кесіңіз. Қалғанын кішкене текшелерге кесіп, сорпада қыздыру керек. Содан кейін қызылша текшелерін сорпамен бірге пюре консистенциясына дейін жеткізіңіз. Тұшпара үшін ірімшікті кішкене текшелерге кесіңіз немесе шанышқымен езіңіз. Оны нан үгіндісі, жұмыртқа, екі ас қасық жасыл пияз, желкек және дәмдеуіштермен араластырыңыз. Кішкене тұшпараларды шай қасықпен массадан бөліп, сіңдіру үшін қайнаған тұзды суға 8 минут салып қойыңыз. Сорпаға кілегей қосып, араластырғышпен шайқаңыз. Сорпаны қызылша сабанымен және тұшпарамен бірге беріңіз. Үстіне қалған жасыл пиязды себіңіз.