Бұршақ пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұршақ-300-400 г, пияз-1 бас, пияз - 100 г, май-60 г, 1 шай қасық ұн, ет сорпасы - 1л, ақ нан - дәміне қарай 3 тілім, тұз, бұрыш және қант.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған бұршақты суық сумен (1 л) құйыңыз, бұршақ кастрөлдің түбіне жабысып қалмауын қадағалап, қабығы аршылған пияз мен пиязды баяу отта пісіріңіз. Ақ нанды текшелерге бөліп, оларды табаға кептіріңіз. Дайын бұршақты пиязбен бірге електен сүртіңіз. Басқа кастрюльде майды қыздырыңыз, оған ұн құйыңыз, араластырыңыз және кішкене ыстық сорпамен сұйылтыңыз, кесектер пайда болмас үшін араластырыңыз. Бұршақ пюресін салыңыз, қалған сорпаны құйыңыз, дәміне қарай тұз, бұрыш және қант салып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Үстелге крутондармен бірге қызмет етіңіз. Сорпаны жасыл түске айналдыру үшін шпинаттың бірнеше жапырағын күйдіріп, сорпаға езіңіз.