Балдыркөк пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер Балдыркөк - 750 г, картоп - 300 г, ұн - 2 шай қасық, ет сорпасы-1,5л, пияз-1 бас, май - 120 г, ақ нан-3 тілім, 2 шикі сарысы, кілегей - 100 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған балдыркөкті тілімдерге бөліп, қайнаған суға 6-10 минутқа қойыңыз. Ақ нанды текшелерге бөліп, оларды табаға кептіріңіз. Бөлек кастрюльде сары майды қыздырып, үстіне туралған пиязды, картопты, қайнатылған балдыркөкті қуырыңыз, ұн қызарып кетпес үшін араластыра отырып, ұн қосыңыз, барлық ет сорпасын құйып, барлық көкөністер дайын болғанша пісіріңіз. . Дайын көкөністерді електен сүртіңіз, сорпаны сүзіңіз және пюре түбіне жабысып қалмас үшін араластыра отырып, қайнатыңыз. Аздап салқындатылған сорпаны кілегеймен шайқалған сарысымен дәмдеңіз. (өте ыстық сорпаны сарысымен дәмдеуге болмайды - сарысы қатып қалады.) Үстелге ыстық күйінде крутондармен бірге қызмет етіңіз.