Алма, сәбіз және балдыркөк қосылған жаңа қырыққабат салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г. ақ қырыққабат, 50-70 г. балдыркөк, 1 қызылша, 1 алма, 1 сәбіз, дәміне қарай 0,5 кесе қаймақ, сірке суы, тұз және қант.
Сипаттамасы Қырыққабатты ұсақтап турап, кастрюльге салыңыз, сірке суын, аздап су, тұз, қант қосып, үздіксіз араластыра отырып қыздырыңыз. Қырыққабат тым жұмсақ болып кетпес үшін оны қатты қыздыруға болмайды. Қызылшаны қайнатыңыз, үккіштен өткізіңіз. Сәбізді, балдыркөкті, алманы тазалаңыз, жолақтарға кесіңіз, салқындатылған қырыққабатпен, қызылшамен араластырыңыз және қаймақпен дәмдеңіз.