Жұмыртқа соусы мен швейцариялық ірімшік қосылған гүлді қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Түсті қырыққабат-1,5 кг, 4 шикі сарысы, еріген сары май - 500 г, ірімшік - 80 г, дәміне қарай 1 лимон, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Гүлді қырыққабатты гүл шоғырына бөліп алыңыз, оларды тұзды қайнаған суға қайнатыңыз, суды қайнатпай, қырыққабатты елекке тастаңыз да, оны кастрюльге салыңыз. Сарысын тұзбен және бір ас қасық сумен араластырып, сарысы бар кастрюльді су моншасына салып, сарысын қоюланғанша шайқаңыз. Қоюланған массаға еріген сары май мен лимон шырынын біртіндеп және үздіксіз араластыра отырып қосыңыз. Алынған тұздықпен пісірілген гүлді қырыққабаттың үстіне құйыңыз да, кастрюльді пешке 15-20 минутқа қойыңыз. Ыстық күйінде жеке тағам ретінде немесе қуырылған сиыр етіне гарнир ретінде қызмет етіңіз.