Кальмар қосылған қырыққабат құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ақ қырыққабат 800 г, кальмар филесі 600 г, сүт 2 кесе, сары май 50 г, ұн 4 ас қасық, пияз 3, жұмыртқа 3, өсімдік майы 1/3 кесе, дәміне қарай тұз, бұрыш, қаймақ 1 кесе.
Сипаттамасы Қырыққабатты ұсақтап турап, қайнаған суға батырыңыз да, дуршлагқа тастаңыз. Содан кейін қырыққабатты кастрюльге маймен бүктеп, аздап ыстық сүт қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Пісірілген кальмарды ет тартқыштан өткізіп, қырыққабатпен араластырыңыз, қуырылған туралған пиязды, тұзбен езілген жұмыртқаның сарысын, сұйық қаймақ консистенциясына дейін сүтпен сұйылтылған ұнды қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Содан кейін алдын ала салқындатылған және шайқалған жұмыртқаның сарысын абайлап енгізіңіз. Құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз, қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.