Тұшпара қосылған цуккини пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 200 мл көкөніс сорпасы, 4 ас қасық. л Сары май, теңіз тұзы, жаңадан үгітілген мускат жаңғағы, 100 г бидай ұны, 4 орташа жұмыртқа, 2 ас қасық.л Үгітілген эмменталь ірімшігі, 1 уыс комфри, 1,8 литр көкөніс сорпасы, 2 пияз, 1 түйір сарымсақ, 400 г цуккини, 2 ас қасық.л Бидай ұны, 50 г кілегей, 50 мл құрғақ ақ шарап, ұнтақталған қара бұрыш, 1-2 бұтақ жаңа орегано.
Сипаттамасы 0,8 литр көкөніс сорпасын екі ас қасық сары май, теңіз тұзы және мускат жаңғағымен қайнатыңыз. Сорпаға барлық ұнды құйып, массаны ағаш қасықпен араластыра отырып, тұшпара үшін орташа қалыңдықтағы қамыр алынғанша баяу отта пісіріңіз, ал кастрөлдің түбінде ақ жабын пайда бола бастайды. Қамырды сәл салқындатып, оған барлық жұмыртқаларды бір-бірлеп ұрып, жақсылап араластырыңыз. Содан кейін ірімшік пен майдалап туралған көк шөптерді қосыңыз. Тағы да жақсылап араластырыңыз. 1 литр қайнатыңыз. Көкөніс сорпасы, шай қасықтың көмегімен қамырдың кішкене бөліктерін бөліп, қайнаған сорпаға салып, шамамен 5 минут пісіріңіз (тұшпара қалқып шыққанша). Осыдан кейін, дайын тұшпараны сұйықтықты ағызу үшін дуршлагқа тастаңыз. Пияз мен сарымсақты тазалаңыз. Пиязды текшелерге кесіп, сарымсақты ұсақтаңыз. Цуккиниді жуыңыз және кішкене жұқа тілімдерге кесіңіз. Содан кейін бұқтырылған табада екі ас қасық сары майды ерітіп, туралған пиязды және ондағы ұсақталған сарымсақты қайнатыңыз. Цуккини кесектерін қосып, аздап қуырыңыз. Ұнды құйыңыз, оны аздап қызартыңыз, көкөніс сорпасын құйыңыз, қайнатыңыз және араластыра отырып, баяу отта шамамен 5 минут пісіріңіз. Дайын көкөністерді електен сүртіңіз (пюре жасау үшін тағамдық процессорды да қолдануға болады), пюреге кілегей, құрғақ ақ шарап, тұз, бұрыш және майдалап туралған орегано қосыңыз. Қызмет көрсетер алдында пісірілген тұшпараны пюре сорпасына салыңыз.